تسمه تایم خودرو

شما چگونه برنامه ریزی های روزانه خود را انجام می دهید؟ هر چه بیشت برای کارهایتان دقیق‌تر برنامه ریزی کنید، کارهایتان با نظم بیشتری جلو خواهند رفت. موتور اتومبیل شما نیز برای انجام درست وظیفه اش نیاز دارد زمانبندی مناسبی داشته باشد. تسمه تایمینگ، بخشی از موتور است که به تنظیم زمانبندی موتور کمک می‌کند. در ادامه می‌توانید با کارکرد این قطعه بیشتر آشنا شوید. در ادامه مطلب به اینکه تسمه تایم ها چگونه کار میکنند؟ میپردازیم.

تسمه تایم ها چگونه کار میکنند؟

 زمانبندی باز و بسته شدن سوپاپ های هوا و دودتوسط تسمه تایم انجام میشود. تسمه تایم حرکات میل‌لنگ را به میل سوپاپ منتقل میکند.  میل سوپاپ نیز وظیفه دارد سوپاپ ها را بالا پایین بکند. در واقع تسمه تایم سرعت چرخش میل سوپاپ و میل لنگ را با هم هماهنگ میکند. تسمه تایم با این کار زمانبندی باز و بسته شدن سوپاپ ها را تنظیم میکند.

باتجه به اینکه تسمه تایم وظیفه تنظیم زمانبندی باز و بسته کردن سوپاپ‌ها است. وجود هر گونه لغزش این تسمه باعث اشکال در عملکرد موتور می‌شود. در همین راستا روی این تسمه دندانه‌هایی وجود دارد که ،این دندانه‌ها روی فولی‌های دندانه‌دار قرار می‌گیرد. و مانع از هر گونه لغزشی میشود. این دندانه‌ها باعث شده اند، نصب کردن تسمه تایم به آسانی تسمه های دیگر نباشد.  اگر تسمه تایم فقط چند دندانه جابه‌جا نصب شود باعث میشود، آسیب های جدی به موتور وارد شود. به همین دلیل عمل تعویض تسمه تایم باید توسط یک فرد حرفه‌ای صورت بگیرد.

تسمه تایم هر چند یک بار باید عوض شود؟

اغلب مردم در این نظر با هم موافق اند، که تسمه تایم خودروها هر ۶۰ هزار کیلومتر یاز دارند که تعویض داشته بشوند. هر چند این عدد با توجه به کیفیت تسمه متغییر است. مثلا شرکت فورد گفته تسمه تایم هایش هر 160 هزار کیلومتر نیاز به تعویض دارند. البته باید گفت تسمه تایم حتما به خاطر فرسودگی اتفاق نمی‌افتد، همچنین احتمال دارد است تسمه دینام پاره شده و زیر تسمه تایم برود. و باعث میشود تسمه تایم از جای خود خارج شود.

فیلتر روغن چیست؟
بخوانید

در صورت پارگی تسمه تایم چه اتفاقی می افتد؟

۳ اتفاق با پارگی تسمه‌ تایم معمول است که عبارتند از به هم ریختن زمانبندی باز و بسته شدن سوپاپ‌ها، برخورد پرسر و صدای پیستون‌ها و سوپاپ‌ها و همچنین وارد نشدن مخلوط سوخت و هوا در زمان مناسب به سیلندر و خارج نشدن به موقع دود از آن که باعث کاهش بسیار زیاد نیروی محرکه اتومبیل و در نهایت خاموش شدن آن می‌شود.

منبع: emdadkhodrotabriz.com

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع کلیک کنید